Anunt program de burse pentru anul 2021-2022

Oportunitate de bursa in SUA si Marea Britanie 

Liga Nationala de Dezbateri Preuniveristare anunță programul de burse de studii pentru anul academic 2021-2022  în SUA si Marea Britanie. Programul dat oferă elevilor din Republica Moldova posibilitatea de a obține burse de studii în școli private din SUA si Marea Britanie.

Pentru a va inregistra accesati sectiunea APLICA. Folositi-va de acest -TEMPLATEpentru a putea a face upload la notele din anul trecut si cel curent.

Pentru SUA sunt urmatoarele programe de studii: ASSIST full scholarship, ASSIST Reduced Fee și DAVIS

           Programul ASSIST full scholarship  oferă posibilitatea de a studia în școli private din SUA în decurs de un an. Bursa include plata pentru studii, cazare si alimentare, bilet avion tur-retur. Elevii selectați vor achita o taxă de 3000 dolari SUA plus costul vizei si taxa SEVIS. 

           Programul ASSIST Reduced Fee  include  achitarea  de către finaliști a unor cheltuieli adiționale: bilet avion tur-retur, plata pentru asigurarea medicală, achitarea cheltuielilor personale, precum și plata parțială a taxei pentru studii  si cazare. 

           Programul DAVIS oferă posibilitatea de a studia timp de 2 sau 3 ani în una din cele 5 școli pilot cu obținerea diplomei, care ulterior va permite continuarea studiilor universitare cu o bursă parțială în una din cele 86 universități participante la program. Elevii selectați vor suporta cheltuielile de transport, viza, asigurare medicală, carti, etc.

In Marea Britanie sunt urmatoarele programe de studii:  HMC full scholarship si HMC reduced fee. Ambele programe oferă posibilitatea de a studia în școli private din Marea Britanie în decurs de 2 ani.

Programul HMC Full Scholarship oferă posibilitatea de a studia timp  de 2 ani in scoli private din Marea Britanie. Bursa  include plata pentru studii, cazare si alimentare. Elevii selectati vor achita o taxa de 1250 lire sterline , cheltuielile de transport, asigurarea medicală si viza. 

Programul HMC Reduced Fee presupune plata partială pentru studii care variaza intre  6000 și 10000 lire sterline pe an.

Criterii de eligibilitate:

  • Elev al clasei a X-a
  • Cunoasterea bună a limbii engleze
  • Media generală a clasei a IX-a peste 8,5

Termenul limită de inregistrare este 20 noiembrie 2020, orele 17:00.

Director de Program: Iulia Moldovan

Coordonator de program : Costel Guțu

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa la telefoanele :  067100777 (022 288573)

Close Menu