Anunt program de burse pentru anul 2020-2021

Oportunitate de bursa in SUA si Marea Britanie

Liga Nationala de Dezbateri Preuniveristare anunta programul de burse de studii pentru anul academic 2020-2021  in SUA si Marea Britanie. Programul dat ofera elevilor din Republica Moldova posibilitatea de a obtine burse de studii in școli private din SUA si Marea Britanie.

Pentru SUA sunt urmatoarele programe de studii: ASSIST full scholarship, ASSIST Partial Scholarship si DAVIS

           Programul ASSIST Full Scholarship  ofera posibilitatea de a studia in scoli private in SUA in decurs de un an. Bursa include plata pentru studii, cazare si alimentare, bilet avion tur-retur. Elevii selectati vor achita o taxa de 2750 dolari SUA plus costul vizei si taxa SEVIS. 

           Programul ASSIST Partial Scholarship  include  achitarea  de catre finalisti a unor cheltuieli aditionale: bilet avion tur-retur, plata pentru asigurarea medicala, achitarea cheltuielilor personale, precum și plata parțială a taxei pentru studii  si cazare. 

           Programul DAVIS ofera posibilitatea de a studia timp de 2 sau 3 ani in una din cele 5 scoli pilot cu obtinerea diplomei, care ulterior va permite continuarea studiilor universitare cu o bursă partială in una din cele 86 universitati participante la program. Elevii selectati vor suporta cheltuielile de transport, viza, asigurare medicala, carti, etc.

In Marea Britanie sunt urmatoarele programe de studii:  HMC full scholarship, HMC reduced fee. Ambele programe ofera posibilitatea de a studia în școli private din Marea Britanie în decurs de 2 ani.

Programul HMC Full Scholarship oferă posibilitatea de a studia timp  de 2 ani in scoli private din Marea Britanie. Bursa  include plata pentru studii, cazare si alimentare. Elevii selectati vor achita o taxa de 700 lire sterline (cei ce doresc sa calatoreasca cu pasaport EEA or acita o taxă de 1500 lire sterline), cheltuielile de transport (3 zboruri tur-retur) asigurarea medicală si viza. 

Programul HMC Reduced Fee presupune plata partială pentru studii care variaza intre  5000 și 10000 lire sterline pe an.

Criterii de eligibilitate:

  • Elev al clasei a X-a
  • Cunoasterea buna a limbii engleze
  • Media generala a clasei a IX-a peste 8,5
  • Participantul nu trebuie sa fi beneficiat de o sedere mai lungă de 2 luni peste hotare.

Pentru obtinerea formularelor de participare si pentru informatii suplimentare va puteti adresa la sediul LNDP sau download-uiti formularul de participare si informatii suplimentare in format .pdf de pe site-ul LNDP: www.debate.md

Termenul limita de depunere a dosarelor: 15 noiembrie 2019, orele 17:00.

Director de Program: Iulia Moldovan

Coordonator de program : Costel Guțu

Close Menu